שרטוט חזיתות הבית

Orange Tree House

תחילתו הלא שגרתית של הפרויקט בתנועת של אדמה חרסיתית סביב הבית הקיים, שהתכווצה והרימה את היסודות והרצפה, והביא אותו למצב בו אינו מתאים יותר למגורים. בעלי הבית, בני זוג איטלקיים שמאוד אהבו את מיקום הבית בשכונה וותיקה בעיר ואת המגרש הפינתי ובו שפע של עצי אלון בוגרים, ביקשו לבנות בית חדש תוך שמירה על רבים ממאפייני הבית הקיים. בקשה נוספת שלהם הייתה לשלב בתכנון את אוסף הספרים הנרחב שברשותם ולהוסיף חללים לעבודה ואירוח באזור נפרדים.

תוכנן בית חד קומתי עם חלל ציבורי גדול ומצדדיו אזורי השינה והעבודה. הילדים קיבלו צ'ופר של גלריית משחק עם גישה פרטית מתוך החדר שלהם. מיקום הבית החדש זהה כמעט לחלוטין לתכסית הבית הקיים וההרחבות המיוחדות שנוספו לגיאומטריה "הושחלו" בזהירות בין כל העצים כדי לשמרם וליהנות מצילם המרענן.

למרות התכנית הפשוטה יחסית, הבית אינו שגרתי כלל עקב הטיפול המיוחד בגגות שיצר חללי פנים ייחודיים והעיצוב והסטיילינג נעשו בסגנון איטלקי בהשראת בעלי הבית. הגג משחק בגיאומטריה של הבית בחופשיות ויוצר חללים מאוד פתוחים ומוארים המכניסים את הסביבה הירוקה פנימה. בתהליך העיצוב נעשה שימוש בחומרים וצנועים- לוחות סנדוויץ' ליבנה למטבח, פסיפס צבעוני בחדרי הרחצה וגופי תאורה פשוטים. התוצאה היא בית שמתאיםבאופיו לסגנון העיצובי של הייחודי של דייריו.

סלון גדול ומואר עם תקרה גבוהה

בתהליך בחירת חומרי הגמר-בחירת החומרים הייתה בהשראת חומרי גמר מאיטליה בצבעים ובמרקמים תוך הבאתם באופן מודרני ונקי . נעשה שימוש בריהוט הקיים ובחפצים המיוחדים של המשפחה ששולבו בכל החללים כך שתחושת הביתיות נשמרה גם עם המעבר למבנה החדש. אוסף הספרים קיבל מקום של כבוד בספרייה שנפרסה על פני קיר שלם בסלון, שמדפיה שולבו כבר בבניה כחלק מהקונסטרוקציה כדי שיוכלו לשאת את משקלם הרב.  מאחורי הבית נוסף חדר עבודה בעל צורה לא שגרתי מעוגלת ובו סקייליט כך שניתן לעבוד ובו זמנית לראות את תנועת העצים והעננים בשמיים. תוכננה סוויטת הורים גדולה עם חלל הגג הגבוה המשופע מעליו. מעל שני חדרי הילדים נוספה גלריית משחק "סודית" הניתנת לגישה מהחלל בין החדרים הללו בלבד. מצידו השני של הבית הורחבה יחידת אירוח עם חדר רחצה צמוד. הטופוגרפיה הקיימת במגרש נוצלה לטובת חנייה מקורה תחת הבית אליו עולים בגרם מדרגות ממדרכי בטון חשוף המוחזקים על ידי קיר בלוקים אפור.

לעיתים אדריכלות היא דינמית ומשתנה, כמו שהתברר פה בסיום הבנייה, באופן שבו חודר האור ונופלים צללי העצים דרך הפתחים במעטפת.

חזית קדמית צבעונית של בית פרטי ספריה בנויה על קיר שלם בסלון

גלריית תמונות

חזית קדמית צבעונית של בית פרטי

חזית קדמית

ספריה בנויה על קיר שלם בסלון

ספריה על פני קיר שלם בבית

סלון גדול ומואר עם תקרה גבוהה

חלל גדול ומואר המכניס את נוף הסביבה

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

חזרה לכל הפרוייקטים רוצים שנתכנן עבורכם? צרו אתנו קשר