A Day At The Beach

פרויקט מאתגר במיוחד מבחינת תקציב ולו"ז- הפרוייקט נעשה בתקציב מצומצם של 1000 ש"ח בלבד ובלו"ז קצר של 5 ימים בלבד, במהלך פגרת הקיץ בגני הילדים, שבמהלכם גם נרכשו הפריטים ובוצעה העבודה.

פינת הקריאה- כחלק מראיית התכנון שלנו עבור ילדים אנו רואים בתכנון האדריכלי הזדמנות ליצירת מגוון חוויות במרחב הלימודי. בתכנון הקודם של הגן הייתה חסרה פינה שבה יכולים לשבת ילדים כשהם רוצים להתרחק מהמולת הגן. הגננת ביקשה ליצור פינה שקטה שאליה יוכלו ללכת הילדים כשהם רוצים להירגע ,לחשוב, לחלום ולקחת הפסקה מסדר היום של הגן. המטרה הייתה למשוך את הילדים אל הפינה הזו ובאותה הזדמנות לעודד אותם לגשת לספרים באופן עצמאי ולקשר אצלהם את חוויית הקריאה לחוויה נעימה וכייפית.

פינת בובות בגן

חיפשנו עבור פינת הקריאה מיקום שקט שיהיה רחוק מהחלל המרכזי של הגן, נבחנו מספר חלופות ולבסוף הוחלט שהמיקום היחיד שיאפשר זאת יהיה בחלקו של הממ"ד ששימש עד כה לאיחסון. רצינו ליצור מעין 'חוף ים' שיאפשר שתי אופציות של ישיבה נינוחה ולשם כך בחרנו להביא את כיסאות הנוח ואת הכריות.

פינת הבובות- העבודה מול הגננת על פינת הקריאה הייתה תהליך חוויתי ומפרה ובמהלכו הוחלט להרחיב את התכנון ולעצב גם את פינת הבובות.  פינת הבובות קודמת הייתה 'חיוורת' ,משעממת  ומאורגנת באופן שלא עודד את הילדים לגשת אליה. המטרה הייתה להפוך אותה לפינה צבעונית ושמחה תעורר את סקרנותם של הילדים ותאפשר בעת ובעונה אחת משחק עצמאי ומשותף. את הקיר הראשי של הפינה הזו הוחלט לצבוע בצבע אדום בוהק והוילונות הדהויים הוחלפו בוילונות צבעוניים עם דמויות קלאסיות בסגנון רטרו שאינם קשורים לטרנד עכשווי זה או אחר.

פינת קריאה בהשראת חוף ים פינת מטבח למשחק בגן ילדים

גלריית תמונות

פינת קריאה לפני העיצוב החדש

פינת קריאה- לפני

פינת קריאה בהשראת חוף ים

פינת קריאה- אחרי

פינת קריאה בהשראת חוף ים

פינת קריאה

פינת קריאה עם מדפי ספרים נגישים לילדים

פינת קריאה- אחרי

פינת בובות לפני העיצוב החדש

פינת בובות- לפני

פינת בובות בגן

פינת בובות- אחרי

פינת מטבח למשחק בגן ילדים

פינת בובות

חזרה לכל הפרוייקטים רוצים שנתכנן עבורכם? צרו אתנו קשר